Πιθανότατα έχετε διδαχθεί σε συνταγές ζυμαρικών να σώσετε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών – είτε για να φτιάξετε μια σάλτσα είτε για να προσαρμόσετε το πάχος και το καρύκευμα της – αλλά θα ήθελα πολύ να δω περισσότερους ανθρώπους να σώζουν ολόκληρο το δοχείο νερού. Αντί να στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας σε ένα σουρωτήρι και να παρακολουθήσετε όλο αυτό το νερό των ζυμαρικών να πηγαίνει κάτω από την αποχέτευση, θα μπορούσατε να το σώσετε και να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα.

Αυτό το πλούσιο σε άμυλο νερό είναι κάτι περισσότερο από ένα συστατικό σάλτσας: Όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά σε πολύ αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά απελευθερώνουν μια αξιοπρεπή ποσότητα αμύλου, δημιουργώντας έναν πλούσιο ζωμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από το βραδινό δείπνο. Εδώ είναι τρεις εξαιρετικές χρήσεις για το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών – πέρα ​​από τη σάλτσα.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για την εφοδιαστική της εξοικονόμησης νερού ζυμαρικών σας.

Αν πρόκειται να εξοικονομήσετε ένα μικρό ποσό, μπορείτε να ορίσετε ένα κύπελλο μέτρησης στο σουρωτήρι ως υπενθύμιση. Ωστόσο, όταν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα ολόκληρο δοχείο νερού ζυμαρικών, χρησιμοποιήστε μια αράχνη ή μερικές λαβίδες για να αφαιρέσετε τα ζυμαρικά – βάζοντας το απευθείας στη σάλτσα σας ή σε ένα σουρωτήρι – και αφήστε το νερό των ζυμαρικών στο δοχείο να κρυώσει. Μετά την ψύξη, μπορείτε να μετακινηθείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση στο ψυγείο ή να το ρίξετε σε παγάκια για κατάψυξη για μελλοντικές χρήσεις. Προφανώς, αυτό το κατεψυγμένο καπάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάχυνση μελλοντικών σαλτσών, ακόμη και όταν δεν μαγειρεύετε ζυμαρικά, αλλά αυτοί είναι μερικοί άλλοι έξυπνοι τρόποι χρήσης ζυμαρικού νερού.

Χρησιμοποιήστε το ως βάση για σούπες και στιφάδο.

Το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών προσθέτει μια μεγάλη ποσότητα γεύσης και θρέψης σε σούπες και μαγειρευτά που δεν μπορούν να πετύχουν οι ζωμοί του εμπορίου. Χρησιμοποιήστε το και η σούπας της εβδομάδας θα έχει γεύση σαν να σιγοβράστηκε αργά το απόγευμα. Όταν σκοπεύετε να καταναλώσετε νερό ζυμαρικών σε μια σούπα, να είστε φειδωλοί με το αλάτι καθώς χτίζετε τη βάση της σούπας – το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών μπορεί να είναι αρκετά αλμυρό.

Θέλετε να κάνετε μια γρήγορη σάλτσα για χοιρινές μπριζόλες; Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών για να αφυδατώσετε το τηγάνι για μια γρήγορη σάλτσα τηγανιού ή στη θέση του ζωμού για σάλτσα.

Ψήστε ψωμί και ζύμη πίτσας.

Η ζύμη, τα γρήγορα ψωμιά και η ζύμη πίτσας σας μπορούν να επωφεληθούν από το νερό ζυμαρικών που χρησιμοποιείται αντί για απλό νερό. Το επιπλέον άμυλο συμβάλλει στην αμαύρωση και τις τραγανές κρούστες και μπορεί να ενισχύσει τη λαστιχένια υφή.

Χρησιμοποιήστε το για μαγείρεμα αποξηραμένων φασολιών.

Το μαγείρεμα των φασολιών σας στο αλμυρό νερό ζυμαρικών βοηθά στην απαλότητα του εξωτερικού των φασολιών. Το φυσικό άμυλο του ζυμαρικού δημιουργεί έναν απίστευτο ζωμό με τα φασόλια.

Έχετε έναν αγαπημένο τρόπο επαναχρησιμοποίησης νερού ζυμαρικών; Πείτε μας παρακάτω στα σχόλια!

Πηγή: το kitchn.com

Category
Tags

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *