Αντίστροφη Όσμωση: Ένα θαύμα στο ποτήρι σας!

Η Αντίστροφη Όσμωση αρχικά αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 ως μία οικονομική μέθοδος αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού. Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιεί μια ημιπερατή μεμβράνη για την απομάκρυνση σχεδόν όλης της σωματιδιακής ύλης – θολότητα, βακτήρια, μικροοργανισμοί, άλατα, πρωτεΐνες, αμίαντος, ακόμα και μεμονωμένα μόρια των βαρύτερων οργανικών ενώσεων – από το νερό. Οι πόροι της μεμβράνης έχουν διάμετρο μεταξύ 0,0005 και 0,0000002 μικρών (um), σε αντίθεση με τους ιούς που έχουν μέγεθος 0,4-0,02 μικρά και τα βακτήρια 1 – 0,4 μικρά.

Όταν η ροή του νερού τροφοδοσίας διέρχεται από την επιφάνεια της μεμβράνης, τα μόρια του νερού που έχουν ακόμα μικρότερη διάμετρο από τους πόρους της μεμβράνης, διεισδύουν στην επιφάνεια της μεμβράνης και συγκεντρώνονται στον κεντρικό σωλήνα. Οι υπόλοιποι ρύποι συγκεντρώνονται και αποπλένονται από την επιφάνεια της μεμβράνης προς την αποχέτευση. Η μεμβράνη «συλλαμβάνει» την πλειονότητα των ακαθαρσιών, επιτρέποντας τη διέλευση του νερού και παράγοντας καθαρό νερό.

Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης χρειάζονται επίσης, κατά κανόνα, ένα φίλτρο άνθρακα για τη μείωση του χλωρίου, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη μεμβράνη και ένα φίλτρο ιζημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι και τα πιο λεπτά αιωρούμενα υλικά στο πηγαίο νερό δεν φράζουν μόνιμα τη μεμβράνη.

που εγκαθισταται το συστημα αντιστροφησ οσμωσησ;

Εγκαθίσταται συνήθως κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

τι εγγυηση προσφερει το συστημα τησ AQUAFIL FILTERS;

Διαθέτει εγγύηση εφ’όρου ζωής για τα υλικά εκτός από την μεμβράνη και τα φίλτρα όπου η εγγύηση είναι διάρκειας ενός έτους. Η εγγυηση παρέχεται εφόσον η συντήρηση και οποιαδήποτε εργασία επάνω στο φίλτρο γίνεται από εξειδικευμένο συνεργάτη της εταιρίας μας.

καθε ποτε πρεπει να αλλαζει η μεμβρανη;

Έχει μεγάλη σημασία η σωστή κατάσταση της μεμβράνης, για την απόδοση του φίλτρου και την ποιότητα του νερού, γι αυτό και ο έλεγοχς της απόδοσής της γίνεται με ειδική συσκευή σε κάθε service (δυο φορές το χρόνο) από τους τεχνικούς της εταιρίας. Η μέση ζωή της μεμβράνης είναι 2 με 3 χρόνια και αυτό είναι το χρονικό διάστημα αλλαγής ή νωρίτερα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΤΙ ΓΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Το νερό που παράγεται από το σύστημα AQUAFIL FILTERS, είναι ελαφρύ και εύκολο στη πόση. Το 5ο στάδιο βελτιώνει τη γεύση και το 6ο στάδιο προσθέτει ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας, δίνοντας στο νερό μια ευχάριστη, ελαφριά γεύση. Θα διαπιστώσετε ότι όσο νερό κι εάν πιείτε, το στομάχι σας θα είναι ελαφρύ και θα έχετε καλύτερη πέψη.

το συστημα αφαιρει το εξασθενεσ χρωμιο;

Με την προσθήκη ειδικών φίλτρων, το σύστημα μπορεί να αφαιρέσει το εξασθενές χρώμιο, το οποίο είναι πολύ τοξικό, καρκινογόνο, επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα αναπαραγωγής, είναι οξειδωτικό και επικίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία μας.

αφαιρει το νατριο απο το νερο;

ΝΑΙ! Η Αντίστροφη Όσμωση σχεδιάστηκε αρχικά για την μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο για τις ανάγκες του ναυτικού. Είναι ιδανική για κάθε άτομο που ακολουθεί διαιτολόγιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

απομακρυνει τα βακτηρια και το κρυπτοσποριδιο;

ΝΑΙ! Η μεμβράνη της Αντίστροφης Όσμωσης έχει μέγεθος πόρου πολύ μικρότερο από τα βακτήρια, τους ιούς, τα πυρετογόνα και το παράσιτο του κρυπτοσποριδίου και επομένως αφαιρεί όλους τους μικροοργανισμούς από το νερό της βρύσης παράγοντας πεντακάθαρο νερό.

μπορει να συνδεθει σε προσθετη βρυση;

Το μόνο που χρειάζεται για να φτάσει το νερό στο ψυγείο ή σε μία πρόσθετη βρύση στο σπίτι σας, είναι ένα ταφ 1/4’’ και σωλήνας. Μερικές οικογένειες το χρησιμοποιούν σε όλα τα μπάνια τους.

ποιο ειναι το προγραμμα συντηρησησ για το συστημα οικιακησ χρησησ;

Τα φίλτρα των τριών πρώτων σταδίων θα πρέπει να αλλάζουν κάθε 6 μήνες το αργότερο. Η μη αλλαγή των φίτλρων κάθε 6 μήνες, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της μεμβράνης από το χλώριο. Η αλλαγή των φίλτρων γίνεται πάντα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρίας μας, το οποίο θα επικοινωνεί μαζί σας στον προκαθορισμένο χρόνο service.

γιατι να μην προτιμησω τη λυση του εμφιαλωμενου;

Η ερώτηση που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας δεν είναι εάν θα πιείτε εμφιαλωμένο αλλά «εάν θα τρώγατε κάθε μέρα φαγητό από κονσέρβα»; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μην έχει χλώριο ή να έχει γίνει στην πηγή μια επεξεργασία με εμπλουτισμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων ή ό,τι άλλο σκέφτεται η κάθε εταιρία αλλά δεν είναι καθαρό, φρέσκο, τρεχούμενο νερό.

Δυστυχώς πολλές έρευνες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι η συνεχή ή συχνή χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι αιτία καρκινοπάθειας και πολλών άλλων ασθενειών. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος της ποιότητας του νερού που προσφέρεται αλλά και γιατί το νερό δεν φυλάσσεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα εμφιαλωμένα νερά πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ποιότητα, η οποία όμως εξασφαλίζεται μόνο όταν η αποθήκευση και μεταφορά τους γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη από 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πιο ψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί χωρίς να αποκλείει κανείς την περίπτωση αλλοίωσης του πλαστικού. Σε τέτοια περίπτωση θα μεταφερθούν τοξίνες στο νερό.

Τώρα φέρτε στη μνήμη σας τα κιβώτια εμφιαλωμένο νερό που βλέπετε να μεταφέρονται στις καρότσες των φορτηγών το κατακαλόκαιρο, ή να παραμένουν στιβαγμένα σε μια γωνία στο περίπτερο ή στο Super Market.

Με το σύστημα της Aquafil Filters, έχετε τη δυνατότητα να πίνετε καθαρό, τρεχούμενο νερό χωρίς να ρυπαίνετε το περιβάλλον και να ξοδεύετε τα χρήματά σας;

Τέλος, θα πρέπει να αναλογιστείτε πολύ σοβαρά την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά μπουκάλια. Το 2009 ο πρωθυπουργός της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας New South Wales Nathan Rees δήλωσε, ότι θα απαγορεύσει σταδιακά τη χρήση του εμφιαλωμένου νερού σε όλα τα υπουργεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. O Ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος Peter Garrett δήλωσε υποστηρικτής του εν λόγω μέτρου και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτείες της Αυστραλίας να το υιοθετήσουν. Τα χρηματικά ποσά που δαπανώνται για την κατασκευή των πλαστικών μπουκαλιών είναι τεράστια. Το 2008, οι Αυστραλοί ξόδεψαν 500 εκατομμύρια δολάρια σε εμφιαλωμένο νερό. Φανταστείτε δηλαδή πόσα μπουκάλια χρειάστηκαν.

Ακόμα ένα βασικό πρόβλημα, είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος αφενός με την ρύπανσή του από τα πλαστικά μπουκάλια και αφετέρου η πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται για την κατασκευή τους.